Tort Dobos

de lilik in Torturi, 8 Oct 2010 | 11934 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 160 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 10 galbenusuri
  • 10 albusuri
  • coaja de lamaie si 2 linguri de suc de lamaie
  • 1 vf de sare
  • 1 vanilie
  • pt crema:
  • 250 gr de unt
  • 170 zahar pudra
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de rom
  • pt caramel:
  • 120 gr de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc si se maresc in volum.adaugam faina treptat,coaja de lamaie,sucul de lamaie si vanilia.la sfarsit adaugam albusurile batute spuma cu praful de sare,amestecand de sus in jos.din compozitia obtinuta vom obtine 7-8 blaturi.tapetam o tava si punem compozitie intr-un strat  subtire.dam la cuptorul preincalzit la 200° timp de 7-8 min(nu trebuie sa se rumeneasca tare).

pt crema:punem ciocolata la topit la baine-marie. frecam untul cu zaharul pana devine ca o crema,adaugam ciocolata topita,ouale si la sfarsit romul si amestecam bine pana devine o crema lucida si omogena.

punem pe o farfurie(platou)un blat pe care il vom unge cu un strat subtire de crema,deasupra alt blat si tot asa pana le terminam (punem un blat deoparte pt decor).crema ramasa o vom intinde pe exteriorul tortului.din blatul ramas am decupat diverse forme pe care le-am uns cu caramel si am decorat tortul.

se da la rece minim 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort festiv Orange-Chocolate