Tort Dobos

de adela1981 in Torturi, 18 Mar 2012 | 4600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi cu diametrul 24:  
  • 6 oua  
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Foi cu diametrul 18:
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:  
  • 350 gr unt  
  • 4 oua
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 200 gr zahar
  • 30 gr cacao
  • Ornat:  
  • 200 gr zahar  
  • 1 lingura de unt
  • 3 bucati de biscuiti macinati/ nuca/  alune macinate
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

In primul rand scoatem untul sa stea la temperatura camerei, si decupam  cate sase foi rotunde,de hartie de copt ( 6 bucati cu diametrul 24 si 6 cu diametrul 18). Apoi, incepem cu foile de 24, mixam albusurile cu apa si zaharul spuma, apoi adaugam praful de copt si galbenusurile. Se mixeaza in continuare, apoi se adauga pe rand faina. Impartim compozitia , cu o lingura pe fiecare  bucata de hartie de copt si intindem cu cutitul, este foarte simplu :). Apoi asezam pe dosul  unei tavi si coacem in cuptorul incalzit cca 10 min, pe fiacare in parte.

Pentru foile de 18 , procedam la fel, batem albusurile cu apa si zaharul spuma, adaugam praful de copt si galbenusurile, apoi faina.  Se procedeaza la fel  ca si cu foile de  24 (sper ca a-ti inteles, este foarte simplu si merge ca pe banda rulanta, asa :) )

Cand sunt gata foile, pregatim crema, mixam ouale cu zaharul,  pe baie de abur pana ce se ingroasa, apoi adaugam cacao si ciocolata rupta bucatele. Mixam in continuare pana ce se topeste ciocolata, apoi lasam la racit. Intre timp, mixam untul spuma, apoi adaugam pe rand crema de oua. 

Pentru asamblare,  pastram 1 foaie cu diametrul de 24 si unul de 18 si 2-3 linguri de crema pentru ornat  iar restul foilor se unge cu crema si se suprapun. Se unge marginea tortului cu crema si se presara marginea cu biscuiti macinati (nu am mai avut nuca si era tarziu sa mai iau alune, mi-a venit ideea cand am vazut biscuitii Brigittei). Topim zaharul cu untul, si turnam peste foile pastrate, apoi taiem cu un cutit umezit (recomand sa taieti foarte repede sa nu se intareasca zaharul, pentru ca dupa acea se zdrobeste si sa umeziti tot timpul cutitul in apa fierbinte)

Foile taiate cu diametrul 18 se aseaza deasupra tortului si se orneaza dupa imaginatie, eu am ornat dupa cum se vede in imagine.

TIPS-URI

1

Am folosit oua de casa, de aceea mi-au iesit foile mai galbene.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

19.03.2012, 00:55

delicios imi place

MIUTA 1

19.03.2012, 12:16

Am pus reteta la favorite,arata excelent
Felicitari

adela1981 1

19.03.2012, 21:54

Multumesc pentru aprecieri!! :*

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos