Tort Dobos

de cristina1985 in Torturi, 5 Sep 2015 | 5516 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 2 oua mari
  • 70 g margarina
  • 80 g zahar pudra
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lamaie(coaja +zeama)
  • un varf cutit sare
  • lapte cat cuprinde(150-20 ml)
  • Crema:
  • 175 g faina
  • 150 g zahar
  • 4 lg zahar pentru caramel
  • 1 l lapte
  • 100 g unt
  • 6 lg Inka
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • Glazura:
  • glazura ciocolata( sau 1 ciocolata+ putin lapte)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Aluat:se freaca margarina cu zaharul, ouale intregi, sarea, coaja de lamaie.Se adauga bicarbonatul stins cu putina lamaie si se amesteca bine.Se pune faina si lapte cat sa se obtina, un aluat potrivit, usor de intins cu facaletul.Se lasa sa se odihneasca cca 20 minute, apoi se imparte in 5 bucati.

Se coc 5-6 foi, pe dosul unei tavi, unse cu margarina si presarate cu faina.Se lasa la racit.

Crema:Zaharul se amesteca cu faina,se adauga laptele, Inka,vanilia si caramelul ( cele 4 lg de zahar se caramelizeaza si se sting cu putina apa, astfel incat sa obtina un sirop gros).Se amesteca bine, apoi se pune la fiert, pana se ingroasa.Se lasa la racit si cand e calduta, se adauga untul.

Se ung foile cu crema si se pune la sfarsit glazura de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

- Andreea - 1

06.09.2015, 09:09

Bravo

cristina1985 1

07.09.2015, 21:12

cristina1985 1

13.09.2015, 20:30

La cantitatea de lapte este vorba despre 150-200 ml.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]