Tort Egiptean

de andreea123 in Torturi, 24 Dec 2011 | 10858 vizualizari

 

Un tort senzational de bun, de crocant!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200ml frisca lichida
  • 170g unt
  • nuci sau alune
  • 150g + 12 linguri de zahar
  • 3 linguri si jumatate de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Se fac 3 blaturi fiecare din 2 albuse batute bine cu 2 linguri de zahar, 1/2 lingura de faina si 40 g de nuci sau alune macinate. Se coc pe foaie de copt intr-o forma cu Ø 24 cm, la 180°C timp de 23 min.

Crema I se face din 6 galbenuse frecate cu 6 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 340ml de lapte. Se fierbe pe foc mic pana se ingroasa, iar cand este rece se pune peste 170g de unt.

Crema II se face din 200ml de frisca batuta, in care se incorporeaza 150g de zahar caramelizat in care se adauga 120g nuci sau alune prajite si taiate (cand este racit caramelul se zdrobeste cu sucitorul).

Se aseaza: blat + crema I + crema II + blat + crema I + crema II + blat + crema I + crema II

P.s: se poate bate 250ml de frisca pentru crema II din care sa se opreasca 3 linguri pentru ornare.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean