Tort egiptean

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 7 Feb 2010 | 16201 vizualizari

 

Este un tort delicios!reteta este preluata de pe blogul Amaliei

 

INGREDIENTE

  •  Foile:
  • Pentru o foaie
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingura de faina
  • 40 g alune macinate ( daca nu aveti inlocuiti cu nuci)

  • Pentru crema 1:
  • 6 galbenusuri
  • 6linguri de zahar
  • 340 ml lapte
  • 2 linguri faina sau amidon ( eu am pus amidon)
  • 170 g unt nesarat
  • esenta de vanilie

 

  • Pentru crema 2:
  • 200 ml frisca
  • 150 g zahar
  • 120 g alune zdrobite bucati mai mari ( eu am pus nuca)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean:

Foile:

batem albusurile spuma,apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana acesta se topeste.Nucile le amestecam cu faina si le adaugam la compozitia de albus,amestecand usor cu o lingura.Impartim compozitia in 3 parti egale.Decupam o hartie de copt dupa forma de tort si o punem pe baza de la forma rotunda cu peretii detasabili.Punem copozitia pe hartie si o intindem uniform.Dam tava la cuptor aprox 25 min la foc mic.Repetam operatiunea si pentru celelalte 2 foi.dupa ce scoateti tava lasati foaiea pe hartie sa se raceasca si apoi desprindeti.Daca nu aveti hartie de copt ungeti bine tava cu grasime

Crema 1:

mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc,apoi adaugam cele 2 linguri de amidon si mixam in continuare.La compozitie punem si laptele si omogenizam.Punem totul intr-o cratita la foc mic amestecan incontnuu(insistand pe fundul oalei sa nu se prinda) pana se ingroasa ca o budinca.Se opreste focul si se lasa la racit.Untul se mixeaza putin intr-un castron si se adauga cate o lingura din crema racita;picuram esenta de vanilie si se da la rece pana la asamblare.

Pentru a 2-a crema:

Topim zaharul si apoi il turnam in strat subtire pe o tava unsa cu putina grasime. Lasam sa se raceasca si il dezlipim usor, apoi il zdrobim ( punem bucatile intr-o punga de plastic si le batem cu sucitorul).Batem frisca tare si adaugam caramelul zdrobit si miezul de nuca ( alune )  zdrobit si el.
Asamblam tortul astfel; punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie,1/3 din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca.Deasupra am ras ciocolata si am presarat nuca macinata.

Lasam la frigider cateva ore, timp in care caramelul se va topi putin in frisca. Taiem cu un cutit bine ascutit

Este absolut delicios!Multumesc  Amalia


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi, crema de portocale si fructe tropicale