Tort Egiptean

de Dea_Dea in Torturi, 21 Mar 2013 | 4043 vizualizari

 

Un tort rafinat!!

 

INGREDIENTE

  • Foile -pentru o foaie (Se fac 3 foi)
  • 2 albusuri,
  • 2 linguri de zahar,
  • 1/2 lingura de faina,
  • 40 g alune macinate ( sau nuci).
  • Crema 1
  • cele 6 galbenusuri ramase
  • 6 linguri de zahar,
  • 340 ml lapte,
  • 2 linguri faina sau amidon
  • 100-150 ml frisca ,
  • esenta de vanilie.
  • Crema 2
  • 200 ml frisca,
  • 150 g zahar,
  • 120 g alune zdrobite bucati mai mari
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Si incepem:

Prima data se face cate o foaie, batand albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Amestecam faina cu nucile macinate si se adauga la compozitia de albusuri. Se coace pe o hartie de copt taiata pe diametrul de 24 cm, la foc mic pana este rumena. Se scoate si se face urmatoarea foaie...si apoi urmatoarea.

Apoi urmeaza crema 1.

Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon (sau faina), zahar si laptele adaugat treptat, se pune pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa ca o budinca. O lasam sa se raceasca. Intr-un castron se bate frisca si se incorporeaza crema fiarta.

Pentru crema 2, topim zaharul si il turnam in strat subtire pe o hartie de copt, il lasam sa se raceasca si il zdrobim (eu l-am bagat in robot impreuna cu alunele de padure)

Batem frisca tare si adaugam caramelul+alunele zdrobite

Il montam in felul urmator: o foaie, 1/3 crema 1, 1/3 din crema 2, foaie...la fel ...iar ultimul strat sa fie de crema 2.

Se lasa la rece cateva ore,timp in care caramelul se mai topeste putin in frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Snickers