Tort Egiptean

de Lavinia in Torturi, 13 Sep 2014 | 26823 vizualizari

 

Cred ca nu are nevoie de nici o descriere..Nuci,vanilie,caramel ,o combinatie minunata!!!

 

INGREDIENTE

Foi: x3

  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingura faina
  • 50 g nuci macinate

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 450 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • vanilie
  • 300 g unt

Crema de frisca si caramel:

  • 100 g smantana
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Decor:

  • nuci tocate
  • caramel zdrobit
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Foi :

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul in ploaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat faina si nucile macinate amestecand usor cu o spatula pana le-am incorporat bine.

Am tapetat o tava cu unt si hartie de copt,am pus compozitia de bezea si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.

La fel am procedat si cu celalalte doua foi.(in total avem nevoie de 3 foi)

Crema de vanilie:

Am pus laptele pe foc intr-o craticioara.

Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si amidonul apoi am turnat laptele fierbinte si am pus compozitia din nou pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.

Am luat crema de pe foc ,am adaugat un praf de sare si vanilia si am lasat-o la racit.

Untul moale,la temperatura camerei l-am mixat cateva secunde pana a devenit cremos.

Am adaugat lingura cu lingura din crema de galbenus racita si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.

Pentru crema de frisca am mixat smantana cu frisca lichida si zaharul vanilat pana s-a intarit apoi am pregatit caramelul.

Intr-o craticioara am caramelizat zaharul pana a ajuns la culoarea chihilmbarului apoi l-am turnat pe o hartie de copt unsa cu putina ulei pana s-a intarit bine.

Am rupt caramelul in bucati si l-am pus intr-o punga apoi l-am zdrobit cu ajutorul unui sucitor.

Peste frisca am pus caramelul zdrobit si am omogenizat bine.

Asamblare:

Foaie/Crema de vanilie/crema de frisca/foaie/crema de vanilie/crema de frisca/foaie/crema de vanilie/crema de frisca.

Am mai pastrat 2 linguri de crema de vanilie si putina crema de frisca pentru a imbraca si marginile tortului.

Am decorat cu nuci tocate,crema de vanilie ramasa si caramel zdrobit.


TIPS-URI

1

Recomand sa folositi smantana pentru frisca si oua de tara ,vor da o culoare minunata cremei de vanilie si straturile vor fi perfecte!

2

Caramelul zdrobit il puneti chiar inainte de servire pentru a nu se topi si a avea un aspect placut.

3

Tortul trebuie sa stea la rece peste noapte.

4

Sa nu va zgarciti cu vanilia,ii va da un gust deosebit ,cel mai bun ar fi un baton de vanilie(eu nu am avut)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Egiptean