Tort etajat cu crema de mure si zmeura

de Ligia Bxl in Torturi, 21 Sep 2013 | 5981 vizualizari

 

Pentru ca pe 18 septembrie a fost ziua de nastere a baiatului meu cel mai mare Samuel,am realizat acest tort impreuna cu o cumnata draga mie :) La multi ani Samy! :*

 

INGREDIENTE

Blat 1:

  • 8 oua
  • 400 gr zahar
  • 260 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zeama de lamaie
  • 1 ceasca nuci macinate

Blat 2:

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 130 gr faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama de lamaie
  • 1/2 ceasca nuci macinate

Blat 3:

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 70 gr faina
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • zeama de lamaie
  • nuci macinate

Crema de zmeura:

  • 150 gr de zmeura
  • 500 ml de mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 gr de zahar pudra
  • 3 foi de gelatina

Crema de mure:

  • 150 gr de mure
  • 500 ml mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 gr de zahar pudra
  • 3 foi de gelatina

Pentru ornat:

  • zmeura
  • mure
  • frisca
  • zahar pudra
  • cacao
  • ciocolata neagra

Ptr insiropat:se poate insiropa cu orice fel de sirop,suc doriti

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort etajat cu crema de mure si zmeura:

Blaturile:se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma cu zeama de lamaie,apoi se adauga zaharul,galbenusurile se freaca bine cu uleiul si zaharul vanilat,se amesteca toate,apoi se adauga usor faina si nucile macinate.

Se ung formele cu unt si se tapeteaza cu o foaie de copt,se toarna compozitia si se dau la copt.La final se face testul cu scobitoarea.Fiecare blat este dupa placere,primul blat de jos trebuie sa fie mai mare,apoi unul mic si ultimul si mai mic.

Dupa racire se taie blaturile in doua,se insiropeaza si se pune  intre ele crema astfel obtinuta: se amesteca bine cu mixerul crema de mascarpone si  zaharul,apoi se bate bine frisca se amesteca apoi cu crema mascarpone,se adauga gelatina preparata dupa prospectul de pe ambalaj si la final se adauga murele pisate,la fel se face si crema de zmeura.

Se asambleaza fiecare blat insiropat,dupa preferinte,apoi se imbraca cu frisca amestecata cu cacao si zahar pudra,pe cel de la mijloc l-am imbracat cu crema de mure(care mi-a ramas),se fac moate de frisca simpla si frisca amestecata cu cacao,si peste ele se pun cateva fructe,apoi se razuie cicolata amara.

Se da la rece ptr cateva ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort etajat cu crema de mure si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Constelatialeu 1

21.09.2013, 21:41

La multi ani !

diaconta 1

21.09.2013, 21:59

La multi ani Samuel superb tort a facut mama

Ligia Bxl 1

29.09.2013, 20:19

multumesc tuturor ptr aprecieri si ganduri frumoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort rapid cu cirese si mascarpone