Este un tort simplu de pandispan care il fac de ziua fiului meu dar anul acesta l-am facut si la petrecerea pentru copii de 1 iunie. De data aceasta l-am facut cu crema de ciocolata si l-am imbracat in frisca colorata peste care am pus figura lui Mickey Mouse pe care l-am facut din ciocolata topita....dar fiecare poate sa il faca dupa gustul si preferintele copilului vostru. Pofta buna!
Se bat 8 galbenusuri cu 8 linguri de zahar, vanilie, rom, coaja de lamaie.
Cele 8 albusuri se bat spuma cu 4 linguri de zahar si o esenta de rom.
Se toarna galbenusurile peste albusurile bezea.
Se incorpozeaza si faina, turnata in ploaie impreuna cu lingurita de praf de copt putin cate putin pana se omogenizeaza.
! pentru blat maro se adauga 3 linguri de cacao date prin strecuratoare de ceai!
Se da la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt la 180-200 C cam pentru 30-40 minute.
Cand s-a racit blatul, se taie in 3 parti, pe care apoi se umplu cu crema de frisca cu aromele preferate, ciocolata sau fructe.
Crema de ciocolata: se bate frsica lichida cu cacao / ciocolata, dizolvata in frisca inainte de a o bate.
Crema de fructe: se bate frisca lichida dupa ce s-a dizolvat in ea cateva linguri de sirop sau dulceata de fructe.
Se imbraca tortul in glazura de ciocolata alba sau in frisca alba sau orice culoare preferati (se adauga 1 lingurita de colorant alimentar)
Pe Mickey Mouse l-am facut din ciocolata neagra si alba, topite (separat) si turnate pe forme decupate din carton imbracate in hartie de copt, pe care le-am pus la frigider si apoi cand s-au intarit se iau cu grija de pe carton si se asambleaza pe tort dand forma chipului lui Mickey Mouse.