Tort Iepurasul Diplomat

de Lily_Musat in Torturi, 5 Iun 2009 | 6608 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 piscoturi
  • 5 plicuri de gelatina de 5 g
  • 200 ml zahar
  • 2 oua
  • 100 g stafide
  • 1 esenta de fistic
  • 1 kiwi
  • 1 l lapte
  • 5 plicuri frisca Dr. Oetker
  • coaja de la 1/2 portocala
  • bombonele pentru decor
  • putin colorant alimentar rosu
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepurasul Diplomat:

Eu am vrut sa fac un tort mare de 2 kg si am folosit multa frisca.
Pregatim piscoturile mai intai. Le taiem bucatele cu cutitul. Le aranjam in forma de tort cu pereti detasabili pe fundul formei.  Punem gelatina la inmuiat cu 200 ml apa intr-o cratita mica. Adaugam si coaja de portocala tocata marunt. Amestecam si lasam 10 minute la inmuiat, dupa care adaugam 1 cana de lapte si zaharul.  Adaugam si ouale.  Punem pe baie de aburi cratita sa fiarba pana se face ca o sarlota.  Iata cum iese. Trebuie sa avem grija sa amestecam cu telul in continuu sa nu se lipeasca. Lasam sa se raceasca sarlota. Pregatim frisca. Punem laptele si cele 5 plicuri de frisca Dr. Oetker.  Mixam bine.Eu am adaugat si 3 plicuri de intaritor de frisca. Dupa ce sa racit sarolota o amestecam cu frisca. Dar avem grija sa nu uitam sa oprim frisca si pentru ornat tortul.  Incorporam si fructul kiwi.  Incorporam stafidele. Inmuiem cele 5 piscoturi taiate marunt pe care le-am oprit sa le punem la jumatatea tortului. Peste piscoturile de pe fundul formei turnam jumatate din compozitia de crema diplomat, iar dupa aceea punem piscoturile.  Punem si a 2-a parte de crema si ultima. Acoperim cu folie si dam pentru 2 ore la frigider tortul sa se intareasca dupa acre il scoatem indepartam inelul de la forma si il ornam. Eu am ornat tortul cu bombonele rosii si am avut un iepuras de ciocolata. Am colorat putina frisca cu colrant alimentar rosu si am ornat cu ea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepurasul Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Michelle 1

04.12.2009, 10:23

elena1988 1

11.01.2011, 18:36

arata minunat, felicitarii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu iaurt si fructe tropicale