Tort Iepurila si Iepuroaica

de laylalala in Torturi, 5 Mai 2011 | 2772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 250 gr zahar pudra
  • 250 gr unt, topit
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 340 gr faina
  • 60 gr amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sirop
  • 200 ml lapte rece amestecat cu esenta de rom si esenta de vanilie
  • Crema
  • 800 ml frisca lichida
  • 400 gr ciocolata amaruie
  • 300 gr ciocolata cu lapte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepurila si Iepuroaica:

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de cvopt rotunda de aprox. 25 cm diametru

Pentru crema, pune frisca lichida intr-o cratita, la foc potrivit. Adauga ciocolata taiata cubulete.Lasa pe foc, amestecand, pana la omogenizare. Lasa sosul de ciocolata sa se raceasca complet apoi pune-l la rece in frigider inca 2-3 ore.

Intre timp prepara aluatul. Bate ouale cu zaharul pudra pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit, turnana cate putin. Adaugas semintele de vanilie si esentele urmate de restul ingredientelor uscate (faina amestecata cu amidonul si praful de copt). Toarna aluatul in tava pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul sa se raceasca complet.

Pentru asamblare, taie blatul in 3, pe orizontala. Insiropeaza cele 3 blaturi. Scoate sosul racit din frigider si bate-l cu mixerul pana devine crema. Umple blaturile cu aceasta crema, ungand intreg tortul cu crema ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepurila si Iepuroaica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de nuca