Tort în două culori cu zmeură

de Satisfyyourcravings in Torturi, 29 Dec 2013 | 3332 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 1/2 cana făină
  • 1 lingură cacao
  • 100 grame zahăr
  • 2 ouă
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • esență rom/ vanilie

Pentru cremă:

  • 1 plic frișcă
  • 1 pahar lapte
  • 100 grame zmeură
  • 1 lingură zahăr

Pentru ornat:

  • 100 grame zmeură
  • 1 lingură zahăr
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort în două culori cu zmeură:

Făina se amestecă cu praful de copt.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat creste tari cu puțină sare,  se adaugă zahărul, uleiul, esențele, iar la final făina amestecată cu praf de copt, amestecând cu o lingură ușor de sus in jos. 

1/3 din compoziție se amestecă cu cacao, iar restul se toarnă într-o tavă cu fund detașabil cu diametrul de 23 cm, iar deasupra, compoziția amestecată cu cacao. 

Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până trece testul scobitorii. 

Se lasă la racit, apoi se taie longitudinal în două. 

Pentru cremă, se amestecă frișca cu laptele rece, apoi cu zmeura și zahărul. 

Se așează primul blat pe o farfurie , se toarnă 3/4 din cremă și se întinde uniform. Se așează cel de-al doilea blat deasupra și se apasă ușor. Cu restul de cremă se acoperă marginile și ultimul blat. 

Pentru ornat, se încălzește zahărul împreună cu zmeura pentru câteva minute, având grijă ca zmeura să nu se sfărâme prea mult. Acest sos se toarnă deasupra după ce se răcorește puțin. 

Se ornează cu frunze proaspete de mentă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort în două culori cu zmeură" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de branza inghetat cu banane si unt de arahide crocant