Tort Ioana

de Michelle in Torturi, 28 Noi 2009 | 6656 vizualizari

 

e pentru o proaspata mamica..

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 500 ml frisca
  • 2 portocale
  • 2 banane
  • 250 ml lapte condensat
  • 5 lg zahar
  • o cana cu apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ioana:

Blat:

Separam oualele. Batem spuma albusurile, galbenusurile le frecam bine cu zaharul, amestecam cele doua compoziti adaugam si faina in ploaie si bagam la cuptor.

Frisca se bate batz si apoi se adauga si laptele condensat si se bate bine.

Se taie blatul in 3 parti.

Facem un sirop din coaja de la o portocala cu 5 lg de zahar si apa.

Insiropam cele 3 blaturi.

Punem primul blat, adaugam frisca, apoi portocala taiata cubulete, apoi alt strat de frisca, adaugam celalalt blat, frisca, bananele, frisca si blat.

Imbracam tortul in frisca si ornam ..dupa placere.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ioana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru aniversare cu frisca