Tort "Jumatate copt jumatate crema"

de Teo in Torturi, 14 Mar 2010 | 8894 vizualizari

 

pentru ca astazi am implinit un anumit numar de primaveri m-am gandit sa va servesc cu un tort "ciocolatos"....

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 200 g cacao
  • 12 oua
  • 350 g margarina rama
  • 1 pahar cu apa (200 ml)
  • 4 linguri rase de faina
  • 150 g nuci caramelizate cu 5 linguri de zahar
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Jumatate copt jumatate crema":

Se freaca margarina spuma, se adauga apoi galbenusurile unul cate unul si se freaca bine dupa fiecare.

Separat se amesteca cacao cu zaharul, se adauga apa putin cate putin si se pune pe foc. Se fierbe pana cand se obtine un sirop gros ca mierea. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga siropul in crema de margarina + galbenusurile. Compozitia obtinuta se imparte in doua: jumatatea compozitiei se intrebuinteaza pentru a forma blatul. Se amesteca aceasta parte cu faina, se adauga albusurile batute spuma.

Se coace la foc mic, astfel incat sa ramana aproape cruda.

Cealalta jumatate din compozitie se da la rece pentru crema. Dupa ce blatul s-a copt se da la rece. Intre timp caramelizam nuca cu zaharul, turnam pe un capac de lemn si zdrobim cu sucitorul. Aceasta nuca o adaugam in crema pusa la rece.

Taiem blatul in doua si punem crema la mijloc. Oprim 1/3 din crema pentru a imbraca tortul. Se orneaza cu frisca.

TIPS-URI

1

Blatul nu trebuie lasat prea mult la cuptor, se scoate aproape crud.

2

Crema este foarte gustoasa, se poate folosi si la alte prajituri.

3

Este bine sa caramelizam nuca cu o zi inainte.

4

Nu poti manca decat o portie mica, este foarte consistent/"ciocolatos"!!!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Jumatate copt jumatate crema"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca