Tort Kodrit Kadir

de Lau in Torturi, 7 Sep 2011 | 4354 vizualizari

 

by Miha, dar nu a iesit asa de frumos ca al ei

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingura cafea
  • esenta de rom
  • crema
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • caramel
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Caramelizam zaharul si-l lasam la racit

BLATUL- Oul il mixam bine cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul. Adaugam pe rand cate putin, celelalte ingrediente si omogenizam

CREMA- mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie,un praf de sare si laptele. Amestecam bine

Peste caramelul racit adaugam compozitia de oua si imediat in mijlocul tavii, compozitia pentru blat

Compozitia se va imprastia in tava dar in timpul coptului se va compacta si se va ridica la suprafata

Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 40 min, dar pentru siguranta facem testul cu scobitoarea

Dupa ce s-a copt il lasam se raceasca foarte bine

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadina73 1

08.09.2011, 22:58

Oare mai sant fete de pe Bucataras.ro care nu au facut aceste minunat tort?foarte bun

kamy 1

09.09.2011, 16:55

eu nu l-am facut i-am pus demult gand rau,dar nu i-a venit randul

Lau 1

09.09.2011, 20:52

va multumesc fetelor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca