Tort Latte Machiato

de anca_rm in Torturi, 24 Feb 2014 | 8418 vizualizari

 

Este un tort fresh , pe baza de iaurt . Reteta am vazut-o la Laura Sava ...eu zic ca merita incercat .
De Dragobete meritam ceva bunnnnnn

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  •  125 gr. unt moale
  •  un varf cutit de sare
  •  125 gr. zahar (4 linguri)
  •  1 pachetel zahar vanilat
  •  2 oua mari
  •  125 gr. faina (6 linguri )
  •  1 lingurita cu varf praf de copt
  •  3 linguri mari lapte
  • Pentru crema de iaurt
  •  750 gr. iaurt grecesc
  •  200 gr. zahar (7 linguri )
  •  2 pliculete zahar vanilat
  •  200 ml. frisca lichida sau smantana dulce pentru frisca (1cutie mica)
  •  5 foi gelatina sau 10 g. granule de gelatina
  • Pentru crema de nes
  •  450 gr grecesc
  •  3 linguri cafea solubila
  •  3 foite gelatina sau 5 g. granule de gelatina
  •  100 ml. frisca lichida sau smantana dulce pentru frisca
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Latte Machiato:

Blat:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade

In timp ce se incalzeste cuptorul pregatim o forma de tort cu pereti detasabili , si cu diamtre de 23 cm , pe fundul formei punem hartie de copt

Intrun castron  untul cu zaharul se mixeaza pana devine cremos si nu se mai simte zaharul , apoi adaugam pe rand cate un oua , avand grija sa amestecam foarte bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu praful de copt (nu este obligatoriu , dar este mai bine asa ) si amestecam in untul amestecat cu zaharul in paralele cu laptele (2 -3 linguri de faina si una de lapte , amestecand continuu )

Aluatul in turnam in tava si il nivelam . Dam la cuptor pentru 20 minute , aproximativ

Lasam aluatul sa se raceasca si luam de sub el hartia de copt dupa care il asezam din nou in forma.  

Crema alba:

Batem cu mixerul iaurtul cu zaharul si zaharul  vanilat, pana cand se topeste.
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece comform instructiunilor de pe plic .

In gelatina topita se ia cate o lingura de crema si se amesteca dupa care incorporam in iaurtul batut cu zahar  

Frisca o batem tare si se adauga si ea in crema de iaurt 

Punem 2/3 din cantitatea de crema peste blat , nivelam si dam la frigider pentru jumate de ora . Restul cremei o lasam la temperature camerei .

Crema de cafea:

Iuartul il amestecam cu zaharul pana nu se mai simt granulele de zahar , si aduagma si nesul granule , sau praf .

Pregatim gelatin comform instructiunilor de pe plic , adaugam in gelatin topita o lingura de iaurt si dupa aceea turnam tot peste iaurtul cu zaharul , amestecam energic .

Batem frisca tare si o adaugam si pe ea in crema .

Scoatem din frigider blatul cu crema alba si punem peste aceasta crema cu gust intens de cafea .

Nivelam si dam din nou la frigeder  inca vreo 15 minute .

Dupa acest timp punem deasupra crema alba ramasa , nivelam si dam din nou la fdrigeder .

Trebuie sa stea macar cateva ore , dar ar fi bines a stea peste noapte.

 Se orneaza dupa cum place . Eu am folosit diferite ornamente de ciocolata .

TIPS-URI

1

sa respectati timpii de tinut in frigider , altfel se va amesteca crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Latte Machiato" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

anca_rm 1

25.02.2014, 08:52

Corina multumesc

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:36

Ce grozavenie de tort!

anca_rm 1

25.02.2014, 11:01

Alina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Primul meu tort