Tort Luxita

de ionela2682 in Torturi, 22 Apr 2010 | 5533 vizualizari

 

pt ca nu cunosc adevaratul nume al acestui tort am decis sa-l botez!
daca stie careva numele nu ma supar daca ma corecteaza!

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 6 lg nuca macinata
  • 2 lg cacao
  • 2 lg faina
  • crema:
  • 1 cana zahar,
  • 5 oua ,
  • 1 lg cacao,
  • 1 1/2 cana nuca macinata,
  • 1/2 pachet unt (100 g),
  • esenta de rom
  • sirop :
  • 1 cana apa ,
  • 5-6 lg zahar,
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Luxita:

blatul: peste albusurile batute spuma cu putina sare se adauga zaharul  se continua mixarea pana devine ca o bezea dupa care se adauga si restul ingredientelor.Se coace un blat de tort.

crema":1 cana de zahar si 5 oua se pun la foc la bai marie pana se ingroasa ,cam 15 min  am calculat eu,se ia de pe foc si se adauga restul ingredientelor ,se amesteca bine pana se omogenizeaza.se lasa sa se raceasca

se face un sirop din apa si zahar la care adaugam si esenta de rom.

Blatul se taie in doua ,si insiropam, umplem cu crema trei sferturi din crema obtinuta ,restul o intindem deasupta si nivelam bine.Ca decor am folosit nuca macinata dar se mai poate folosi glazura deccicolata sau pur si simplu ciocolata topita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Luxita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

COMENTARII (10)

ela 1

22.04.2010, 23:56

cu nuca vreau si eu,o manac goala nuca in ultima vreme

diana_k 1

23.04.2010, 11:28

foaret bun tortul

ionela2682 1

23.04.2010, 15:12

da ela ai dreptate este foarte buna nuca in general ,faci bine ca o mananci goala!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]