Tort Meda

de Adi75 in Torturi, 3 Iul 2014 | 4070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • CREMA 1
  • 300 g zahar
  • 150 g cacao
  • 150 ml apã
  • 12 galbenusuri
  • 1 margarina Rama
  • esenta de rom
  • BLAT 1
  • 12 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • CREMA 2
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 100 g stafide
  • 1 margarina Rama
  • 1 zahar vanilat
  • BLAT 2
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Meda:

Pregatim CREMA 1: zaharul, cacaoa, apa se amesteca impreuna si se fierb putin. Dupa ce crema se raceste adaugam pe rand cele 12 galbenusuri. Crema se imparte in doua, o parte se pune in blat iar cealalta se amesteca bine cu margarina, apoiincepem sa facem...

BLATUL 1: batem albusurile spuma cu 2 linguri de zahar, apoi adaugam jumatate din crema de mai sus, cele 3 linguri de faina + praful de copt. Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit pe un gratar, cand este deja rece se taie in doua pe orizontal.

CREMA 2 galbenusurile, laptele, faina si zaharul se amesteca impreuna si se fierb pana devine o crema. La racire adaugam margarina + zaharul vanilat si stafidele scurse (stafidele se pun in rom cu cateva ore inainte sau in apa cu esenta de rom dupa preferinte)

BLATUL 2 batem albusurile cu apa apoi adaugam zaharul si batem foarte bine spuma, adaugam galbenusurile amestecate cu praful de copt si amestecam putin la urma adaugam faina si amestecam incet, punem compozitia intr-o tava (25/37 cm) si o dam la cuptor (preincalzit) 

Mod de asamblare: Blat maro, jumatate din crema de cacao, blat alb crema de oua, blat maro, cu jumatatea de crema ramasa se imbraca tortul . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Meda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini rulouri de post, cu dovleac

de RODIMUR 8

ieri la 22:27

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi, crema de vanilie si gem de prune acrisor