Tort Meda

de Adi75 in Torturi, 3 Iul 2014 | 4766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • CREMA 1
  • 300 g zahar
  • 150 g cacao
  • 150 ml apã
  • 12 galbenusuri
  • 1 margarina Rama
  • esenta de rom
  • BLAT 1
  • 12 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • CREMA 2
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 100 g stafide
  • 1 margarina Rama
  • 1 zahar vanilat
  • BLAT 2
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Meda:

Pregatim CREMA 1: zaharul, cacaoa, apa se amesteca impreuna si se fierb putin. Dupa ce crema se raceste adaugam pe rand cele 12 galbenusuri. Crema se imparte in doua, o parte se pune in blat iar cealalta se amesteca bine cu margarina, apoiincepem sa facem...

BLATUL 1: batem albusurile spuma cu 2 linguri de zahar, apoi adaugam jumatate din crema de mai sus, cele 3 linguri de faina + praful de copt. Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit pe un gratar, cand este deja rece se taie in doua pe orizontal.

CREMA 2 galbenusurile, laptele, faina si zaharul se amesteca impreuna si se fierb pana devine o crema. La racire adaugam margarina + zaharul vanilat si stafidele scurse (stafidele se pun in rom cu cateva ore inainte sau in apa cu esenta de rom dupa preferinte)

BLATUL 2 batem albusurile cu apa apoi adaugam zaharul si batem foarte bine spuma, adaugam galbenusurile amestecate cu praful de copt si amestecam putin la urma adaugam faina si amestecam incet, punem compozitia intr-o tava (25/37 cm) si o dam la cuptor (preincalzit) 

Mod de asamblare: Blat maro, jumatate din crema de cacao, blat alb crema de oua, blat maro, cu jumatatea de crema ramasa se imbraca tortul . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Meda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]