Tort Napoleon - reteta cu nr. 200

de Andra_Constantinescu in Torturi, 21 Oct 2015 | 6859 vizualizari

 

Iata ca am ajuns si la reteta cu nr. 200. Nu pot sa ma laud ca am facut cine stie ce lucruri complicate sau inovatoare pana acum in bucatarie, dar cert este ca am muncit mult ca sa ajung la acest numar de retete. Si de aceea v-am adus un desert cu origini atat frantuzesti, cat si rusesti, din cate am inteles, tare gustos. Sursa de inspiratie este aici --> http://prajituricisialtele.ro/2015/09/04/tort-napoleon.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 9 foi:
  • 200 g unt;
  • faina cat cuprinde (550 g);
  • 1 ou;
  • 100 - 150 ml apa rece;
  • 1 lingura de otet de vin.
  • Crema:
  • 4 galbenusuri;
  • 5 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 6 linguri faina;
  • 1 l lapte;
  • 200 g unt;
  • 1 borcan de dulceata de afine (270 g).
  • Diametru cratita: 22 cm
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Napoleon - reteta cu nr. 200:

Foi:

Untul rece se taie cuburi si se amesteca cu faina printr-o faramitare cu varful degetelor, pana la incorporarea partiala. Se adauga oul intreg si se framanta aluatul. Din cand in cand se toarna apa amestecata cu otetul pana se obtine un aluat omogen, neted , care nu se lipeste de degete. Aluatul nu se framanta prea mult. Se imparte in 9 bile si se da la rece pentru 30 de minute.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Din fiecare bila de aluat se intinde o foaie subtire fie pe fundul unei cratiti unse cu ulei, fie pe dosul unei tavi (tot unsa cu ulei) daca a fost decupata cu ajutorul unei farfurii. Se coc foile pe rand.

Crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie, faina si putin lapte. Cand s-au incorporat bine, se adauga laptele putin cate putin, amestecand mereu cu un tel. Compozitia se pune la foc mic si se amesteca mereu pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.

Untul se mixeaza putin apoi se incorporeaza in crema de vanilie.

Asamblare:

Pe un platou se aseaza: foaie + crema + foaie +crema + foaie + dulceata + foaie + crema + foaie + crema + foaie + dulceata + foaie + crema + foaie +crema + foaie sfaramata + dulceata. Din cand in cand se apasa usor cu palmele peste tort pentru a face priza mai bine. Se lasa  la rece peste noapte  sau cel putin 5-6 ore, foile fiind crocante au nevoie de un timp pentru a se inmuia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Napoleon - reteta cu nr. 200" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Andra_Constantinescu 1

24.10.2015, 12:30

Multumesc frumos tuturor!

Panacris 1

28.12.2015, 09:46

Woooww, felicitări! Super tort, cum de l-am ratat La cât mai multe rețete delicioase!

Andra_Constantinescu 1

28.12.2015, 10:55

Multumesc, Panacris!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Tort "Napoleon"