Tort neornat

de MotanLaOale in Torturi, 18 Noi 2016 | 11790 vizualizari

 

Am profitat ca a fost pentru pofta baiatului si am sarit partea care nu-mi place, ornatul. :))))
A iesit foarte inalt si bine insiropat, asa ca feliile au fost greu de pus in picioare. :))))

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • CREMA 1
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 150 gr unt
  • 50 gr cacao
  • 1 esenta rom
  • CREMA 2
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 150 gr unt
  • 2 esente vanilie
  • SIROP
  • 500 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • ORNARE
  • 200 ml frisca lichida
  • ornamente de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort neornat:

Pentru  blat se bat albusurile cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.

Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.

Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.

Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in cuptor 25-30 minute.

Se incearca cu scobitoarea si cand este gata se scoate din forma si se lasa la racit.

Pentru crema nr. 1 se pun 200 ml lapte la fiert cu zaharul.

In restul de lapte se dizolva amidonul si faina si se toarna peste laptele cu zahar si se tine pe foc amestecand pana se ingroase. Se lasa la racit.

Untul se bate spuma, se adauga crema racita si se mixeaza bine.

Se adauga cacaoa si esenta de rom si se omogenizeaza.

Se pune la frigider.

Crema nr. 2 se face la fel. Zaharul vanilat se adauga in crema la fiert.

Siropul se fierbe cateva minute apa cu zaharul, se da la o parte si se adauga zaharul vanilat si esenta de rom. Se lasa la racit.

Blatul se taie in 3 si se insiropeaza fiecare bucata.

Se pune o foaie de blat pe platou se pune crema nr.1, o alta foaie de blat, crema nr.2 si a treia foaie de blat.

Se pune in frigider pentru o ora.

Se bate frisca si se pune numai deasupra.

Am presarat in spirala si cateva betisoare de ciocolata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort neornat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]