Acest tort delicios de ciocolatos l-am vazut cu ceva timp in urma la Mirela si n-a durat mult pana l-am incercat si eu. Prima data din pacate nu am reusit sa-l fotografiez si cu atat mai putin sa-l si postez deoarece a fost facut pentru niste musafiri. Intr-o sambata am refacut tortuletul, iar Duminica seara deja au inceput intrebarile de genul: “cand mai faci?” A se intelege prin asta ca nu a mai ramas nici macar o feliuta, cat sa duc luni la birou…De data aceasta am facut alte blaturi, deoarece mie nu prea imi plac blaturile numai din albusuri, au o consistenta mai gumoasa parca. Voi puteti sa incercati reteta originala sau varianta mea, cum doriti voi, dar neaparat sa incercati! :) Weekend placut, pupici!
Mai avem nevoie de:
Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare, apoi adaugam treptat untul topit. Amestecam faina, cacaua si praful de copt si-l incorporam in compozitia de galbenusuri. Treptat adaugam albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam amestecul intr-o forma de tort (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute. Lasam cele 3 blaturi sa se raceasca complet.
Pana se racesc blaturile noi vom pregati crema astfel: mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam faina, amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam treptat si laptele si continuam sa mixam la viteza mica. Punem pe foc intr-un vas cu fundul gros sau pe baie de aburi si amestecam continuu pana se ingroasa. Luam de pe foc, incorporam Nesquik-ul si lasam sa se raceasca.
Untul moale il mixam cu zaharul pudra si adaugam in el treptat crema Nesquik.
Smantana pentru frisca o mixam la viteza mare pana isi dubleaza volumul si este nici prea tare dar nici moale.
Atat crema cat si frisca le impartim in 3 parti egale si procedam astfel: luam primul blat, intindem in strat uniform crema Nesquik, peste un strat de frisca, urmeaza al doilea blat-crema-frisca, al treilea blat-crema-frisca, iar deasupra ornam cu ciocolata rasa, bilute de ciocolata sau ce doriti voi.
Pofta buna!