Tort Nesquik

de deliciousflavours in Torturi, 7 Sep 2012 | 13924 vizualizari

 

Acest tort delicios de ciocolatos l-am vazut cu ceva timp in urma la Mirela si n-a durat mult pana l-am incercat si eu. Prima data din pacate nu am reusit sa-l fotografiez si cu atat mai putin sa-l si postez deoarece a fost facut pentru niste musafiri. Intr-o sambata am refacut tortuletul, iar Duminica seara deja au inceput intrebarile de genul: “cand mai faci?” A se intelege prin asta ca nu a mai ramas nici macar o feliuta, cat sa duc luni la birou…De data aceasta am facut alte blaturi, deoarece mie nu prea imi plac blaturile numai din albusuri, au o consistenta mai gumoasa parca. Voi puteti sa incercati reteta originala sau varianta mea, cum doriti voi, dar neaparat sa incercati! :) Weekend placut, pupici!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat
  • 3X 3 oua mici
  • 3X 3 linguri zahar
  • 3X 3 linguri faina
  • 3X 1 lingura cacao
  • 3X 60 gr unt/margarina
  • 3X 1 lingurita praf de copt
  • 3X 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru crema
  • 6 galbenusuri
  • 3+1/2 linguri zahar
  • 3+1/2 linguri faina
  • 340 ml lapte
  • 70 gr Nesquik
  • 85 gr unt/margarina moale
  • 85 gr zahar praf

Mai avem nevoie de:

  • 350 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nesquik:

Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare, apoi adaugam treptat untul topit. Amestecam faina, cacaua si praful de copt si-l incorporam in compozitia de galbenusuri. Treptat adaugam albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam amestecul intr-o forma de tort (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute. Lasam cele 3 blaturi sa se raceasca complet.

Pana se racesc blaturile noi vom pregati crema astfel: mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam faina, amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam treptat si laptele si continuam sa mixam la viteza mica. Punem pe foc intr-un vas cu fundul gros sau pe baie de aburi si amestecam continuu pana se ingroasa. Luam de pe foc, incorporam Nesquik-ul si lasam sa se raceasca.

Untul moale il mixam cu zaharul pudra si adaugam in el treptat crema Nesquik.

Smantana pentru frisca o mixam la viteza mare pana isi dubleaza volumul si este nici prea tare dar nici moale.

Atat crema cat si frisca le impartim in 3 parti egale si procedam astfel: luam primul blat, intindem in strat uniform crema Nesquik, peste un strat de frisca, urmeaza al doilea blat-crema-frisca, al treilea blat-crema-frisca, iar deasupra ornam cu ciocolata rasa, bilute de ciocolata sau ce doriti voi. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nesquik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

ALIGIULIA 1

08.10.2013, 21:56

scuze dar nu inteleg....3x3 oua adica 9 oua? si 3x60gr unt,adica 180gr.....lamureste-ma!!!! multumesc

babi5 1

09.10.2013, 17:08

susu 1

07.01.2014, 15:20

vrem o lamurire asupra cantitatilor, s-a mai pus intrebarea, multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Joffre