Tort "Noapte instelata"

de Brindusa in Torturi, 30 Ian 2010 | 3624 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat
  • 150 g faina
  • 250 g zahar farin
  • 5 oua
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata neagra, taiata marunt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Pentru crema:
  • 3 lingurite de cafea solubila
  • 50 g zahar
  • 250 g smantana lichida (35% grasime)
  • 5 galbenusuri
  • 1/ 2 lingurita gelatina
Pentru glazura:
  • 200 g smantana grasa
  • 100 g ciocolata cu lapte, taiata mic
  • 100 g ciocolata amaruie, taiata mic
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Noapte instelata":

Blatul:

Bate ouale cu zaharul, pana devin o crema alba. Topeste la baia de aburi untul si ciocolata, amestecand usor sa se omogenizeze. Lasa sa se raceasca si aduga la oua. Adauga faina+ praf de copt (cernute anterior). Coace in cuptorul incalzit anterior, la 180C, pentru 15 minute (sau ii faci testul cu scobitoarea). Lasa-l la racit si taie-l in doua .

Crema:

Inmoie gelatina in 1/2 ceasca apa rece. Bate galbenusurile cu zaharul, pana se albesc. Incalzeste la foc mic smantana, pana da un clocot (sa nu fiarba, pentru ca se taie). Adauga cafeaua solubila si omogenizeaz-o. Amesteca 1/3 din ea in galbenusuri, apoi toarna incet in restul de galbenusuri, amestecand continuu. Gateste crema la baia de aburi, pana cand se ingroasa putin. Adauga gelatina si amestec-o pana se topeste. Lasa la rece, sa se intareasca.

Cand e destul de ferma, pune crema intre cele doua blaturi. Pune la rece peste noapte, ca sa se intareasca bine.

 

Glazura:

Incalzeste smantana pana ce da un clocot. Pune ciocolata, las-o 10 minute sa se topeasca, amesteca usor sa se omogenizeze. Pune la racit putin. Pune glazura peste tort.

Orneaza cu stelute si luna facute din ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Noapte instelata"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de cafea si ciocolata