Tort Padurea Neagra

de Andreea Baraboi in Torturi, 26 Mai 2014 | 4170 vizualizari

 

Este tortul copilariei mele, il ador si acum is happy ca am invatat aceasta reteta . Mandra ca reusesc sa ii surprind pe cei dragi cu deliciile mele

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 g de faina
  • 6 oua
  • 150 g de zahar
  • 25 g de cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • Decor si umplutura
  • 700 g smantana pt frisca
  • 500 g visine in compot sau congelate
  • o esenta vanilie
  • ciocolata fulgi [eu am folosit ciocolata rasa]
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra:

Blatul 

Am batut zaharul cu ouale si zaharul vanilat pana ce si-au dublat volumul, adaugam uleiul si amestecam bine pana devine lucios. Adaugam faina putin cate putin si amestecam foarte bine. La sfarsit adaugam cacaoa si continuam sa amestecam cu o lingura de lemn.

Dam la cuptorul preincalzit pt 40 minute. Odata scos  il lasam sa se raceasca destul de bine pt a-l putea taia in 3

Scurgem visinile din compot iar in zeama adaugam zahar pudra si amestecam pt a indulci compotul

Insiropam blaturile si apoi le umplem cu frisca batuta si visine. Continuom asa pana la ultimul blat

Pe ultimul blat il decoram tot cu frisca pentru a-l acoperi si il lasam la frigider pentru cateva ore sau chiar si peste noapte daca nu va trebuie in acea zi.

Scos de la frigider  pe marginea  tortului ornam cu fulgii de ciocolata si pe tort cu un posh il decoram dupa gust .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini rulouri de post, cu dovleac

de RODIMUR 8

ieri la 22:27

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Foret Noire"