Tort Padurea Neagra

de DeliciidelaM in Dulciuri, 24 Apr 2016 | 3472 vizualizari

 

   Dragelor, asta este cel mai mare rasfat al meu. mare iubitoare de tot ce e dulce, dar cand vad tortul asta parca nu ma mai pot oprii din mancat. Prima data l-am incercat la o cofetarie si de 2 ani tot experimentez sa gasesc reteta potrivita( blatul a fost cel mai complicat, ca doar trebuia sa imi iasa blatul perfect, restul e floare la ureche).
 

 

INGREDIENTE

  • un blat de cacao
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 gr visine congelate ( sau din compot)
  • 50 gr zahar pudra
  • ciocolata pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra:

1.Mai intai facem blatul , nu mai scriu reteta, o aveti aici: https://www.youtube.com/watch?v=TJ2tQBjBN7M  si este si in retetele mere de mai sus. Il taiem( in 2, daca il taiati in 3 o sa fie un tort foarte inalt)

2. Insiropam primul blat cu zeama de la compot + cele 50 gr zahar. Batem 300 ml frisca si asezam 3/4 din ea peste primul blat. Imprastiem visinele si asezam cel de-al doilea strat insiropat si el. Il acoperim cu restul de frisca si il punem la frigider.

3. Incalzim 100 ml de frisca si o turnam peste ciocolata rupta in bucatele. lasam un minut apoi amestecam energic pentru a se topi toata ciocolata. Scoatem tortul din frigider si il ornam cu acest ganache.

 

      Pofta buna! Si macati cu moderatie :))

TIPS-URI

1

Reteta video aici: https://www.youtube.com/watch?v=mWk84rcGJjY&feature=youtu.be

2

Daca nu se topeste de tot ciocolata puteti sa o puneti pe baie de aburi si sa amestecati pana se topeste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu cirese si fulgi de migdale