Tort pentru bucatarasi de Sf.Mihail si Gavril

de mena29 in Torturi, 8 Noi 2010 | 5324 vizualizari

 

E un tort usor si racoros pentru toti bucatarasii :* :* :* :*

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie compot caise sau piersici;
  • 4 oua;
  • 4 linguri zahar;
  • 4 linguri faina;
  • un varf cutit sare;
  • 1/2 praf copt;
  • 4 linguri ulei;
  • 500 g frisca lichida;
  • o crema instant de piersici;
  • 2 linguri jeleu de zmeura.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru bucatarasi de Sf.Mihail si Gavril:

Pentru blat procedam in felul urmator:-mixam bine albusurile cu un vaf cutit sare,adaugam pe rand cate o lingura de zahar,adaugam galbenusurile amestecate bine cu uleiul,faina cernuta si praful de copt.Coacem compozitia in tava tapeteta cu hartie de copt cca 15 min. in cuptorul preancalzit.Cand s-a racit blatul,radem putin din partea superioara si-l faramitam,il pastram pentru decor.Insiropam usor blatil cu suc din compot si asezam frumos jumatatile de fructe.Frisca u mixam bine cu crema instant si cu ea acoperim fructele.Osnam pe margine roata cu firimiturile oprite din ce am ras de pe blat iar in centru punem jeleul de zmeura.Eu am pus un inel pentru prajituri si am pus jeleul pentru a fi perfect rotund.Pofta buna tuturor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru bucatarasi de Sf.Mihail si Gavril" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache si capsuni