Tort pentru surioara mea

de Angelina_Elena in Torturi, 16 Sep 2011 | 3993 vizualizari

 

Surioara mea draga isi dorea de mult un tortulet cu papusica...si cum mami nu se incumeta sa il faca,fara sa mai stau pe ganduri am trecut la treaba:)nu a iesit cum imi imaginam eu,dar surioara mea s-a bucurat foarte mult,ba chiar m-a intrebat daca il putem lasa asa pt totdeauna;))

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 9 oua
  • 280 g zahar
  • 45 ml apa rece
  • 45 ml ulei
  • 12 lg faina
  • praf de copt
  • putina sare
  • esenta de vanilie
  • CREMA:
  • un plic crema de ciocolata dr.Oetker
  • un plic crema de vanilie dr.Oetker
  • 460 ml lapte
  • 6 lg zahar pudra
  • bucatele de ciocolata
  • SIROP:
  • 300 g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom
  • DECOR:
  • 200 g marshmallow
  • 800 g zahar pudra
  • 2 lg apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru surioara mea:

BLAT:se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc foarte bine.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu praf de copt. Se amesteca bine.

In tava unsa,tapetata cu hartie de copt,se pune compozitia si se coace 30-35 minute la 170 grade C. Eu am copt blaturile in 2 cratite rotunde in asa fel incat sa iasa forma de rochita

CREMA:intr-un castron se pun 230 ml lapte, zaharul pudra (3 lg) si praful pentru crema,se mixeaza timp de 5-8 minute. La fel procedam si cu al 2-lea plic.Dupa ce le-am preparat cat timp se raceste blatul se baga la frigider.

SIROP:se pune zaharul la topit, iar cand e gata se adauga apa(o sa se intareasca dar nu va faceti griji ca se topeste el)lasam sa fiarba putin si la final adaugam esenta de rom.

DECOR:eu am topit marshmallow-urile pe abur impreuna cu cele 2 lg de apa.Dupa ce s-au topit se iau de pe abur si se adauga 300 g zahar pudra,atat cat sa se poata intinde pe masa,pentru a incepe "chinul":D...restul de zahar se pune pe masa unde framantam si incepem sa lucram,o sa va doara mainiile de la cat trebuie framantat ca sa nu se mai lipeasca.cand este gata(nu se mai lipeste) se intinde o foaie subtire cu care vom aciperii blatul,si vom imbraca papusica.

ASAMBLARE:blaturile racite se taie in 3,se insiropeaza si se pun unul peste altul(blat,sirop,crema si tot asa),deasupra cremei de ciocolata am pus bucatele de ciocolata...daca nu va iasa forma foarte bine puteti sa taiati usor cu cutitul in asa fel incat sa dati forma de rochiita.dupa ce am terminat se acopera cu folie si se da la frigider peste noapte.Va recomand ca fondatul marshmallow sa il faceti chiar inainte de a va apuca sa decorati papusica.(eu l-am tinut la frigider 30 de minute si s-a lucrat foarte greu cu el)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru surioara mea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Angelina_Elena 1

12.03.2012, 22:24

Carla,multumesc!esti tare draguta

alba_zori 1

13.07.2012, 22:08

superb tortulet,cred ca a fost multumita surioara ta,scumpa foc

Angelina_Elena 1

13.07.2012, 22:46

saru'mana...a fost mai mult decat multumita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema duo de ciocolata, visine si alune pralinate