Tort “Posetuta si pantofior” a la Mihaela

de Bucataras in Torturi, 28 Apr 2009 | 10892 vizualizari

 

Mihaela explica aici un tort mai mult decit inedit. Cine-l incearca?

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL:
  • 4 oua
  • 400gr smantana
  • 2 pahare zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2,5 pahare faina
  • 1,5 lingurita vanilie
  • 2 linguri mari
  • kakao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort “Posetuta si pantofior” a la Mihaela:

Batem ouale cu zaharul, stingem bicarbonatul in smantana si adaugam ouale. Adaugam faina si framantam.
impartim aluatul in 2 bucati, intr-una adaugam cacao.
Coacem doua foi, le ungem cu crema facuta din 500gr frisca lichida o batem bine-bine cu1 pahar zahar.
Taiem in forma de posetuta si o bagam la frigider.

Mastica (pasta) din gelatina:
1 lingurita de gelatina amestecam cu 2linguri mari de apa, la baia mare (fara ca sa dea in clocot)
pana se umfla, o luam de pe foc si adaugam 1lingura mare glucoza, 2 lingurite glicerina si amestecam totul si adaugam zahar(100gr) treptat amestecand toata compozitia data.Mastica tebuie sa fie plastica.
Dupa ce am batut bine totul, punem compozitia intr-o pungulita mica pt 30 min la frigider. Dupa asta o scoatem o intindem ca pe o foaie si invelim posetuta. Ornam cu ciocolata topita.

PANTOFIORUL SE FACE LA FEL DIN ACEASTA COMPOZITIE + CIOCOLATA DAR TREBUIE DE FACUT CU 3 ZILE MAI DEVREME..CA SA SE USUCE BINE

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort “Posetuta si pantofior” a la Mihaela" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure