Tort rapid

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 28 Apr 2011 | 5015 vizualizari

 

un tort rapid si gustos

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri de lapte
  • esenta de vanilie
  • pentru crema:
  • 1 plic crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • pentru decor:
  • 1 plic jeleu de capsuni
  • 3-4 linguri de zahar
  • topping de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rapid:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.

Turnam compozitia rezultata intr-o forma de copt tapetata cu hartie si dam la cuptorul preincalzit ~ 15- 20 de minute la foc mic.

Dupa ce s-a copt il lasam sa se racoreasca, dupa care il taiem 1 2 parti egale.

Intre timp pregatim crema conform instructiunilor de pepachet.

Pregatim si jeleul de capsuni tot conform instructiunilor de pe pachet.

Insiropam primul blat, punem 3 sferturi din crema de vanilie, celalalt blat, restul de crema, iar peste crema punem jeleul, pe care il amestecam cu crema prin miscari circulare, deasupra am turnat din belsug toping de ciocolata.

Se da la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]