Tort Saint- Honore

de Lau in Torturi, 25 Iun 2014 | 3608 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul "Pasiune pentru bucatarie"

 

INGREDIENTE

  • Aluat baza
  • 100 g unt
  • 40 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • 200 g faina
  • Choux a la creme
  • 250 ml apa
  • 60 ml ulei
  • 3 oua
  • 140 g faina
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 3 oua
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Saint- Honore:

Aluat - intr-un bol punem faina, sare, untul taiat bucatele si incepem sa framantam adaugand treptat apa rece, pana devine un aluat omogen. Invelim in folie alimentara si dam la rece.

Choux a la creme  -intr-o cratita puenm apa, uleiul si sarea. Punem pe foc pana da in clocot, cand incepe sa fiarba adaugam faina toata deodata si amestecam pana se desprinde de peretii vasului, lasam sa se raceasca foarte bine. Adaugam pe rand ouale amestecand bine dupa fiecare, punem compozitia intr-un posh.

Aluatul se intinde intr-o foaie subtire rotunda si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se inteapa cu furculita. Pe margine vom face un inel mai gros din aluatul de choux, dam la cuptorul incalzit cca 30 minute.

Din restul de aluat de choux vom face mici gogogosele care le vom coace si pe ele cca 30 minute

Crema - laptele il punem intr-o cratita si punem la fiert. Ouale le mixam cu zaharul pana devin ca o crema, adaugam amidonul si omogenizam. Dupa ce laptele a dat in clocot luam vasul de pe foc si adaugam in fir subtire peste crema de oua amestecand continuu. Turnam compozitia inapoi in cratita si punem din nou pe foc pana ce crema se ingroasa bine. Lasam sa se raceasca.

Asamblare - in interiorul blatului vom adauga crema, deasupra gogosele umplute cu crema si se decoreaza dupa plac.

Eu am amestecat putina crema cu dulceata si am adaugat deasupra la crema de vanilie.

Se da la rece cateva ore inainte de servire,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Saint- Honore" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cupola cu crema de vanilie