Tort sarlota

de Constelatialeu in Torturi, 22 Ian 2013 | 5146 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru nepotelul meu Paul Ii place lui sarlota,asa ca am zis sa-i fac un tortulet sarlota.
Mie nu-mi place blatul din biscuiti,prefer intotdeauna blatul cu nuca.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina

Crema

  • 2 plicuri de sarlota de la Dr.Oetker,unul ciocolata,unul vanilie
  • 200 g zahar pudra
  • 600 ml lapte rece
  • 500 ml smatana pt.frisca(32% grasime)
  • decor,ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort sarlota:

Blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste,se adauga nuca si faina,apoi albusurile batute spuma tare.Se toarna in forma de tort compozitia,forma unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.Se baga la cuptorul incins in prealabil,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Crema

Fiecare plic de sarlota in parte se mixeaza cu 100 g zahar pudra si 300 ml lapte.Separat se pregateste frisca,se imparte in doua si se adauga in fiecare sarlota.

Asamblare.

Tortul se taie in 2 sau trei,in functie de cum vreti si apoi umpleti blaturile cu sarlota si lasati si pentru imbracat tortul.Se orneaza cu frisca si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sarlota" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

diaconta 1

23.01.2013, 09:35

mie-mi place si cu nuca si cu biscuiti

adry88 1

23.01.2013, 11:13

super bun

Satisfyyourcravings 1

23.01.2013, 13:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Sarlota