Tort savarina

de marieta in Torturi, 7 Aug 2011 | 10272 vizualizari

 

fiindca fetele au facut savarine si eu am vrut sa fac dar nu am forme de savarine!!!asa ca am facut in forma de guguluf!!!nu e chiar savarina fiindca are si budinca nu numai frisca!!in fine sa va spun reteta.

 

INGREDIENTE

  • aluatul este cel de la cozonacul cu stafide fara zahar,deci cantitatile ar veni la jumatate:
  • 500gr faina,
  • 2 oua,
  • o jumatate lingurita sare,
  • un cub de drojdie,
  • 2 linguri de zaharina lichida,
  • o lingura margarina,
  • 25 ml de ulei,
  • esente de vanilie si rom,
  • coaja de lamaie,
  • o cana lapte,
  • 50ml iaurt.pentru crema cu budinca/o budinca vanilie,
  • 2 linguri faina,
  • 600ml lapte,
  • o lingura margarina,
  • zaharina dupa gust,
  • un plic de frisca light
  • 50ml apa minerala
  • 100ml lapte rece
  • 300 ml apa
  • cateva picaturi de zaharina
  • esenta de rom.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort savarina:

blat/se framanta toate bine cu mixerul, se lasa la dospit, apoi se pune compozitia in tava, se unge cu ou si se coace.

intre timp se face budinca si se lasa la racit.

se bate frisca spuma tare cu laptele si apa minerala, apoi se da la frigider. 

cand se raceste, blatul se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zaharina si esenta de rom.

apoi se pune budinca, apoi frisca batuta.

se pune jumatate din cantitate intre foi iar cu restul se orneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort savarina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

alinutzika 1

08.08.2011, 17:12

buna

DIANA B 1

17.08.2011, 09:02

La multi ani Marieta !
Sa fii sanatoasa si implinita !
Aniversare frumoasa langa cei dragi ; in cinstea ta vom ridica un pahar cu cate ceva ...
http://www.youtube.com/watch?v=E1btJzoMdNg&feature=email

LUK 1

17.08.2011, 15:28

la multi ani cu multa sanatate!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu branza, cacao si scortisoara