Tort spirala

de ionela84 in Torturi, 23 Ian 2014 | 4022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g biscuiti de cacao
  • 200 g unt
  • Crema 1:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba
  • 1 plic gelatina
  • Crema 2:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort spirala:

Crema 1: Incalzim frisca lichida avand mare grija ca aceasta sa nu fiarba, adaugam ciocolata maruntita si amestecam energic pana se topeste, apoi luam de pe foc

Procedam identic si pt crema 2.

Lasam la racit cele 2 compozitii peste noapte, cand sunt reci se mixeaza  pana se intaresc, iar in cea cu ciocolata amaruie se pune esenta de rom. Hidratam gelatina conform instructiunilor de pe plic apoi o topim pe baie de abur si o adaugam cremelor

Zdrobim biscuitii si ii amestecam bine cu untul topit, tapetam fundul unei forme cu marginile detasabile cu acest amestec. Incepem sa punem cate 2 lg din crema neagra in centrul tavii, apoi 2 lg din crema alba si iar cea neagra pana la epuizarea acestora, acoperim tava dam la rece pt minim 6 h

TIPS-URI

1

Diametrul formei:26 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (15)

ionela84 1

25.01.2014, 15:17

MULTUMESC DRAGI BUCATARASI

gaby_gabytza 1

30.01.2014, 10:34

buuunatate

ionela84 1

30.01.2014, 17:27

Gabytza

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zmeura si ciocolata - Reteta delicioasa de post