Tort "tres leches"

de sandytza in Torturi, 15 Mai 2010 | 7696 vizualizari

 

Acest tort l-am facut cu ocazia zilei de nastere a unei prietene . L-am mai spun si ma mai repet : ca aspect acest tort nu e ca sa atraga atentia dar ca si gust e unic . De fiecare data cand il fac are un succes garantat. In plus nu are nevoie de nici o crema . Dar daca doriti puteti sa il umpleti cu dulceata sau cu orice alta crema dupa gust.E un tort care se topeste in gura si care nu te lasa sa te opresti la o singura lingurita .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr . zahar
  • 500 gr faina
  • 1/2 pahar apa
  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • 250 ml lapte condensat
  • 250 ml lapte evaporat
  • 250 ml smantana lichida
  • 3 linguri zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "tres leches":

Intr-un bol se bat spuma albusurile . Galbenusurile se freaca bine cu zaharul.

Se adauga apa, praful de copt , doua linguri zahar vanilat , se amesteca bine apoi se adauga faina toata odata. Se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi se adauga albusurile batute spuma .

Se toarna intr-o tava tapetata cu un pic de ulei si faina sau cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-50 minute.

Intre timp se amesteca cele trei tipuri de lapte (de unde ii vine si denumirea "tres leches" in spaniola) impreuna cu un plic de zahar vanilat.

Cand blatul s-a copt , se scoate din cuptor , se impunge cu furculita , iar amestecul de cele trei tipuri de lapte se toarna peste blat fara a-l scoate din tava , astfel incat sa se insiropeze tot blatul. Daca doriti sa indreptati blatul pentru ca a crescut neuniform , intai taiati cu cutitul partea mai inalta , apoi turnati laptele. Asta ca sa aiba un aspect mai frumos la ornat.

 Se lasa la rece , apoi se orneaza dupa preferinta cu frisca sau bezea. Eu aici l-am ornat cu bezea in intregime inclusiv trandafirii sunt tot din bezea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "tres leches"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Blat de tort cu aroma de rom