Tort tricolor de inghetata

de Miha in Dulciuri, 18 Iun 2010 | 18790 vizualizari

 

cu caramel, cacao si menta

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 100+100 g zahar
  • 600 ml lapte
  • 400+100 ml frisca lichida
  • 50 g cacao neagra
  • 50 g unt
  • 50 ml linguri sirop de menta
  • frisca pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort tricolor de inghetata:

Pentru caramel, se topesc 100 g zahar. Cand a devenit auriu se adauga untul si 100 ml frisca lichida. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand intruna se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Cand s-a racit se incorporeaza frisca batuta. Compozitia astfel obtinuta se imparte in 3 parti.In una din parti vom pune caramelul racit, in una cacaoa si in ultima siropul de menta. Vasele se dau la congelator pentru 1 ora.

Se scot vasele, se mixeaza fiecare compozitie in parte pentru a sparge acele de gheata.

O tava de chec o tapetam cu folie alimentara. Punem toate cele 3 compozitii, una peste alta, in ordinea care va place. Se acopera din nou cu folie si se da la congelator pana la congelarea completa.

Se rastoarna inghetata pe un platou cu o miscare ferma, se indeparteaza folia si se orneaza cu frisca si cacao.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tricolor de inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tavalita