Blat alb:
Blat de cacao:
Crema de ciocolata:
Crema de mascarpone si capsuni:
Sirop:
Decor:
Pentru blatul alb batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam in continuare pana se topeste zaharul.
Adaugam uleiul,apa,vanilia si galbenusurile unul cate unul.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam cu grija in amestecul de oua pentru a nu se lasa compozitia.
Tapetam o tava 26 cm diametru cu faina si unsa cu putin unt si dam blatul la cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute(testul scobitorii)
La fel procedam si cu blatul de cacao doar ca avem nevoie de o tava mai mica(20 cm diametru)
Lasam blaturile la racit(eu le-am lasat peste noapte) si le taiem pe fiecare in parte in 3 parti pe orizontal.
Pentru crema de ciocolata topim ciocolata cu frisca pe baie de aburi si o lasam la racit pana se ingroasa putin.Hidratam gelatina in putina apa rece apoi o topim pe baie de aburi(atentie sa nu fiarba) si o adaugam peste ciocolata.Adaugam si frisca batuta amestecand usor pana se incorporeaza toata.
Pentru crema de mascarpone si capsuni mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi le punem 5 min pe baie de aburi amestecand continuu.
Hidratam gelatina in putina apa rece ,apoi o adaugam peste galbenusurile fierbinti amestecand pana se topeste gelatina.Lasam la racorit apoi adaugam mascarponele,frisca batuta ,romul si capsunile.
Pentru sirop fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul iar cand e rece adaugam romul.
Asamblare:
Blat alb/sirop/crema de ciocolata/blat/sirop/crema de capsuni/blat/sirop.
La fel procedam si cu blatul de cacao.
Dam torturile la rece pana se intaresc cremele(minim 3 ore)
Cu ajutorul formei in care a copt blatul de cacao(20 cm) decupam o mica parte din tortul alb pentru a putea uni torturile(vezi foto mai jos)
Imbracam tortul in frisca batuta cu 2-3 linguri de mascarpone si colorantul rosu si decoram dupa plac.