Torta " Monastarscaia izba "

de anisoara in Torturi, 4 Iun 2010 | 26479 vizualizari

 

Torta se prepara foarte repede - in decurs de o ora.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul
  • 2,5 pahare de faina ( 250 gr paharul)
  • 200 gr. de margarina ( 80% grasimea)
  • 200 gr. de smantana
  • un ou
  • 50 gr de zahar
  • 1 lingura de vodka
  • 1 pachetel de vanilina
  • sare

Implujtura:

  • Visina fara sambure in sucul ei
  • Nuca maruntita cu facaletul ( optional)

Crema :

  • 600 ml de smantana
  • 1.5 pahar de zahar pudra
  • Sucul unei lamai
  • Sau un pachetel de vanilina

  decorul

  • Floricele din bezea
  • Lapte condesat dulce fiert
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta " Monastarscaia izba ":

Pe un fund de lemn mare se cerne toata faina . Margarina rece din frigider se taie aschii deasupra fainei. Se amesteca cu faina si se umbla cu un cutit mare si lat prin faina amestecata cu margarina , cum atii taia in bucatele mai mici margarina. Aceasta procedura se face foarte repede in decurs de 2-3 minute. Se toarna o lingura de vodca sau un alcool mai puternic .

Intr-un vas se amesteca bine smantina cu oul si sarea.
Se toarna toata in faina si se amesteca putin ( atentie nu se framanta)
cu mainele reci. Se strange aluatul gramada in forma de minge, amestecand in el. Se inveleste intr-o bucata de pelicula de bucatarie si se lasa in frigider pentru o ora.

Visina se scurge de sucul ei. Daca e necesar se adauga zahar , pentru ca sa mai indulcim visina.

Se incalzeste cuptorul pana la 200 C.
Se imparte aluatul in 6 parti egale.Bucatile de aluat se tin in frigider Din fiecare bucata de aluat se intinde cate o foaie foarte repede si nu apasand tare pe aluat, mai usurel.

Pe fiecare turta intinsa se adauga un rand de visina scursa bine si se strange in rulada usurel , nu apasand aluatul, pentru ca sa nu pierdem efectul de aluat in foi.Obtinem  6 rulade lungarete de lungimea tavei cu umplutura de visina si latimea de 2-3 cm.

Toate ruladele se aranjeaza pe o tava unsa putin cu ulei, sau margarina si se coc la cuptor timp de 20-25 minute. Urmariti cuptorul.

Se racesc ruladele.

 


In acest timp preparati crema :

Smantana ( de asemenea in stare rece) se bate cu mixerul cu zaharul pudra si vanilina, sau sucul de lamaie.

Pe un suport lungaret , se aranjeaza primele 3 rulade una langa alta, se toarna crema peste ele, pe urma -urmatoarele 2 rulade se pun deasupra lor , se toarna crema , si ultima rulada, se unge din jur -imprejur tortul cu crema ramasa.

Se decoreaza cu floricele de bezea, dar intre ele cu o seringa se orneaza floricele din lapte condensat dulce fiert, timp de 4 ore, si racit.

Se lasa tortul sa se inmoaie timp de 5-6 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta " Monastarscaia izba "" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Tutti Frutti"