Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

de mihaelar63 in Tortellini, 24 Feb 2020 | 1660 vizualizari

 

,, Tortellini con polpette e salsa al gongorzola " pe italieneste. Este la moda sa dai denumiri cat mai sofisticate, doar asa ne putem etala stiinta si ...snobismul culinar. Succesul este fulminant. Nu stiu  pe unde am vazut eu reteta, posibil in ceva video. Pot doar sa va spun ca merita preparata.  Reteta din ciclu,din dragoste -pentru tortellini:D.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tortellini
  • 500 gr carne tocata amestec vita-porc
  • 1 lingura condiment uscat oglio,alio e peperoncino [patrunjel, usturoi si ardei iute ]
  • 2 oua
  • 1 cartof crud razuit
  • 1 ceapa mica rosie tocata marunt
  • 2 linguri pesmet -prezemollo[ pentru iubitorii limbii italiene ]
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei masline
  • 1lingura faina alba
  • 100 ml lapte
  • 100 gr gongorzola picanta
  • 100 gr cascaval afumat
  • sare
  • pudra de chilli
  • 2 crengute de busuioc verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu perisoare si sos gongorzola:

  1. Tortellini se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj.
  2. Scurgeti tortellini intr-o strecuratoare.
  3. Amestecati bine carnea cu oua, mixul de condimente, lapte, pesmet, cartof, ceapa si sare.
  4. Pesmetul , ouale si laptele vor ajuta perisoarele sa ramana legate.
  5. Din compozitia cu carne formati mici perisoare pe care le puteti fierbe in apa clocotita sau sa le coaceti la cuptor.
  6. Eu am ales varianta prepararii perisoarelor la cuptor.
  7. Tapetati tava cu hartie de copt.Coceti micile bilute pana incep sa se rumeneasca.
  8. Separat intr-o tigaie incapatoare preparati sosul de branzeturi.
  9. Se pune untul impreuna cu uleiul sa se infierbante si se amesteca cu faina alba.
  10. Amestecati si diluati cu lapte. Sarati.
  11. Incorporati in sos gongorzola si cascavalul taiat marunt.
  12. Cand totul s-a omogenizat si ati obtinut un sos matasos se pune jumatate din busuiocul verde taiat fasiute.
  13. Condimentati cu pudra de chilli.
  14. Ramane sa puneti in sosul cald tortellini si micile perisoare.
  15. La servire decorati cu restul de busuioc -pentru prospetime. 
  16.    Buon Appetito !!!

TIPS-URI

1

Pesmetul , ouale si laptele vor ajuta perisoarele sa ramina legate .Este un procedeu intalnit in bucataria italieneasca . Uneori un ou este inlocuit cu o lingura de lapte +1 lingura de pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu perisoare si sos gongorzola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu smantana si prosciutto