Tortilla de patatas

de simsim82 in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2014 | 12168 vizualizari

 

Tortila de patatas...sau Omleta cu cartofi, este un aperitiv / o gustare, specific spaniola. Nu ca ar fi fost inventata de spanioli (desi originea ei nu este foarte clara), ci datorita popularitatii pe care o are in intreaga tara. Desigur, exista mici diferente de la o zona la alta, dar Tortilla de patatas clasica are foarte mare succes in randul spaniolilor, dar si al turistilor.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de patatas:

Se curata cartofii si ceapa si se taie rondele. Se rastoarna intr-o tigaie in care am incins cca 100 ml ulei, se sareaza si se lasa la prajit, la foc mic, amestecand din cand in cand si sfaramand cartofii

Cand cartofii s-au inmuiat, se ia tigaia de pe foc.

Ouale se bat cu putina sare, apoi se adauga compozitia de cartofi scursa bine de ulei. Se amesteca bine cu furculita, pana se omogenizeaza compozitia.

Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri de ulei si se toarna compozitia obtinuta. Se lasa la foc mic, acoperita cu un capac, cca 5 minute, apoi se intoarce si se mai lasa 2 minute.

Daca va place mai ''uscata'', lasati-o cate 5 minute pe fiecare parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de patatas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor