Tortilla española, de la Alex din Spania

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2009 | 25594 vizualizari

 

Alex locuieste in Spania si a intrat in rindul Bucatarasilor cu o super-reteta: “Este una dintre piesele de rezistență ale gastronomiei iberice, ușor de gătit, menită să te scoată din încurcături atunci când ești în criză de timp. Secretul unei tortilla reușite stă în calitatea cartofilor (exclus cartofii noi), iar ouăle să fie proaspete. ”

 

INGREDIENTE

  • jumătate de kilogram de cartofi
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 5 ouă
  • Ulei
  • Sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla española, de la Alex din Spania:

Bineînțeles că știți: înainte de a începe, spălați-vă bine pe mâini. Curățați cartofii și ceapa. Cartofi se taie în felii tip chips, nici prea subțiri, nici prea groase. Ceapa se toacă mărunt, iar ouăle se bat într-un bol  separat ( suficient de mare, pentru ca ulterior să încapă și cartofii ) . Adăugați puțină sare și peste cartofi și peste ouă ( după gust ). Într-o tigaie de mărime medie, aproximativ 20 cm, adăugați ulei intr-un strat consistent și cartofii feliați. Mențineți focul  la o putere nu foarte mare, iar în momentul în care cartofii încep să se înmoaie adăugați și ceapa. Amestecați fără a rupe prea tare cartofii, iar în momentul în care încep să prindă culoarea prăjelii ( atenție, cartofii nu trebuie prăjiți, ci doar fierți în ulei) îi scoateți, îi scurgeți bine de ulei și îi amestecați în bolul în care ați bătut ouăle. Amestecați bine astfel încăt ouăle și cartofii să se omogenizeze.

În tigaie, atenție, să nu fie din tipul celor care li se lipește de fund, adăugați două linguri de ulei și întindeți-l bine pe toată suprafața sa. Adăugați conținutul din bol, mețineți focul mic și mișcați circular evitând ca tortilla să se lipească de marginile tigăii. Acum trebuie să vă comportați cu ea ca și cu o clătită. În momentul în care considerați că partea inferioară este gata, o întoarceți. Stopppp…nu ca pe o clătită, ci acoperind-o cu o farfurie plană și întorcând-o în farfurie. Adăugați alte două lingurițe de ulei în tigaie și prățiți și partea crudă. Atenție cum o puneți în tigaie. Nu e greu deloc, doar puțină atenție.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla española, de la Alex din Spania" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Burritos la cuptor