Locuind in Spania de ceva vreme am avut timp sa cunosc cat de cat bucataria spaniola.
Tortilla de cartofi este un fel de omleta cu cartofi; este o reteta gustoasa si foarte simplu de facut, care are la baza ingrediente comune : ceapa, cartofi, oua.
Data viitoare o sa fac mai multe poze sa intelegeti mai bine!
1.Cartofii si ceapa se curata si se spala;
2.Cartofii se taie felii egale( nici groase, nici subtiri), iar ceapa se taie marunt;
3.Se pune ulei in tigaie, iar cand acesta este destul de incins se pun cartofii si ceapa (uleiul trebuie sa cuprinda cartofii);
4.Se lasa la prajit ( prajit e mult spus; se fierb mai mult in ulei);
5.Se amesteca din cand in cand (nu prea des pentru ca se zdrobesc);
6.Cand cartofii sunt gata( din ''fiert'') se pun cu tot cu ceapa intr o strecuratoare si se lasa la scurs de ulei;
7.Intre timp se bat ouale cu sare sau delicat (dupa preferinta);
8.Se pun cartofii scursi de ulei peste ouale batute;
9.Se pune pe foc o tigaie curata (fara ulei). Cand este destul de incinsa se pune compozitia de oua si cartofi si se lasa la prajit cateva momente;
10.Dupa o intoarceti pe partea cealalta astfel:
Se scoate pe o farfurie pe care a fost pusa in prealabil hartie de bucatarie pentru a se scruge de ulei.
Pofta mare!!
1
Alaturi de cartofi mai puteti pune salam sau ardei ( dupa preferinta);
2
Se serverste atat calda, cat si rece.