Trandafirasi cu mere

de Patty in Mancare copii, 12 Mai 2016 | 4656 vizualizari

 

Fetita mea este foarte incantata de acesti trandafirasi cu mere care pot sa-i pun si in cutiuta de sandwich de la gradinita.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame aluat foietaj;
  • 4 mere rosii;
  • 4-5 linguri dulceata;
  • 6-8 linguri zahar;
  • 1-2 linguri de condiment "Placinta de mere" de la Kotanyi;
  • zeama de la 1 lamaie;
  • 50-75 ml apa;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafirasi cu mere:

Pentru inceput vom decongela aluatul de foietaj cu circa 1 ora inainte de preparare. Apoi ne vom ocupa de mere:le spalam bine, le taiem in jumatate, le scoatem cotorul si le taiem in felii foarte subtiri.

Intr-o cratita vom aseza feliile de mere, vom presara zaharul si vom adauga zeama de lamaie si apa cat acopera merele. Punem cratita la foc potrivit,iar cand incepe sa fiarba oprim aragazul si dam vasul la o parte. Cu ajutorul unei spatule scoatem feliile de mar pe un prosop de hartie, cu mare grija.

Aluatul decongelat se intinde pe blatul de lucru, se taie fasii de circa 10 cm,se unge cu dulceata si se presara cu condiment "Placinta de mere" de la Kotanyi. Pe fiecare fasie de aluat se aseaza suprapuse felii de mar si se ruleaza cu grija cat mai strans. Fiecare trandafiras se pune intr-o tava speciala de briose si se introduce la cuptorul preincalzit pentru circa 25-30 minute la foc potrivit. Cand sunt gata, se scot si se pudreaza cu zahar pudra.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafirasi cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

AndrutzaP 1

13.05.2016, 09:53

Buni si foarte frumosi!

marcela1979 1

13.05.2016, 17:16

sunt buni si pentru noi nu numai pentru copii

Rocsi 1

13.05.2016, 21:15

Ce buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]