Trigoane cu gutui si smochine

de Sidy in Prajituri, 23 Noi 2012 | 4329 vizualizari

 

Nu cred ca nu ati patit-o si voi, vreodata....
Aveati chef de ceva dulce, cat mai repede posibil.
Asa ca m-am uitat prin frigider ce am si a iesit aceasta minunatie de prajitura, numai buna de gustat sau de pus la pachetel.
Si cum ma si pregateam de drum, au fost numai bune.

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foietaj
  • 4 gutui
  • 9 smochine
  • 100 g zahar brun
  • 5-6 cuisoare
  • 1 zahar vanilat
  • 5o ml ulei
  • un ou- pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu gutui si smochine:

Curatam de coaja gutuile si smochinele apoi le taiem cubulete.

Intr-un vas punem zaharul la caramelizat si adaugam apoi smochinele si gutuile, amestecam bine sa se omogenizeze cu zaharul caramel.Daca fructele nu lasa destul suc adaugam 1-2 linguri apa, dar numai daca este necesar.

Cuisoarele le maruntim intr-un mojar , apoi le adaugam la fructele care fierb, impreuna cu zaharul vanilat.

Foile de aluat, decongelate inainte, le intindem si le taiem patratele, in care punem cate o lingura cu pasta de fructe.

Indoim aluatul in doua, in forma de triunghi si cu furculita apasam pe marginea lui sa se lipeasca.

Batem bine oul si cu ajutorul unei pensule il intindem deasupra trigoanelor.

Punem trigoanele in tava pe hartia de copt si dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ 30 de minute , pina se rumenesc trigoanele.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Servim trigoanele calde sau reci dupa bunul plac al fiecareia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu gutui si smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (21)

andreea_angelo 1

23.11.2012, 21:51

foarte bune

diaconta 1

23.11.2012, 22:23

ce bine arata

diana_k 1

26.11.2012, 09:11

bune, bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]