Trufe de ciocolata

de xana in Dulciuri, 5 Iul 2013 | 5383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de ciocolata amaruie de calitate
  • 200 ml de frisca lichida
  • jumatate de pastaie de vanilie
  • 50 de grame de margarina
  • o lingurita de esenta de rom sau brandy sau alta bautura la alegere
  • 30 gr de ciocolata praf
  • 30 gr cacao neagra
  • cocos
  • ciocolata pentru topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe de ciocolata:

Am pus frisca si semintele de vanilie la foc mic iar cand aproape sa dea in clocot, le-am dat deoparte si am adaugat ciocolata bucatele, romul si margarina. Am amestecat bine pana s-a facut o crema omogena, am intins-o pe o farfurie si am dat-o la frigider pentru cca 30 de minute.

Dupa acest timp am facut bilute cat o nuca si le-am tavalit prin cacaua amestecata cu ciocolata praf, unele prin cocos iar altele le-am scufundat in ciocolata topita.

Decorul ramane intotdeauna la alegerea si imaginatia fiecaruia. 

TIPS-URI

1

Nu arunc niciodata pastaile de vanilie dupa ce folosesc semintele. Le pun intr-un borcanel cu zahar si asa am zaharul meu vanilat `de casa` :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Anett 1

06.07.2013, 09:03

ce bunatate!

iry-gabriela 1

06.07.2013, 17:26

vreau

Rocsi 1

06.07.2013, 20:42

Mmm ce bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trufe cu ciocolată albă și nucă de cocos