Tu da bi da best: Cirnat de casa romanesc :)

de Bucataras in Mezel de casa, 17 Mar 2009 | 13972 vizualizari

 

Daca vreti sa faceti cirnati in casa, atunci trebuie sa sacrificati 2-3 ore. Dar merita…

 

INGREDIENTE

  • 3 kg carne tocata (1,5 kg carne de vita +1,5 kg carne de porc)
  • supa de oase (1/2 litru) - (se fierb cam 1/2 kg oase de porc la un litru de apa, fara alte condimente)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • condimente de cirnati (Fuchs am folosit)
  • usturoi (4-5 capatini mari pisate)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tu da bi da best: Cirnat de casa romanesc :):

Se amesteca ingredientele de mai sus, dupa care se lasa o ora la rece.

Matele (de porc sau de oaie- sint mai subtiri) cumparate din comert se lasa in apa doua - trei ore, apoi se spala pe ambele parti. Se umplu la masina de tocat cu compozitia de carne. Cirnatii astfel obtinuti se spala si se pun 2 zile la uscat.

Din cantitatile de mai sus ies cam 6 bucati de cirnat de 1 metru lungime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tu da bi da best: Cirnat de casa romanesc :)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cirnati de casa afumati