Tuica fiarta

de claudiaO in Bauturi, 18 Noi 2014 | 5897 vizualizari

 

Intru cat duminica a fost tare frigut afara si sotul meu a avut ceva treaba in curte, m-am gandit sa il "incalzesc" putin, cum spun barbatii, cu o tuiculita fiarta.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml tuica curata - facuta in casa de soacra mea
  • 1 lingurita de zahar
  • 7-8 boabe piper
  • pofta :)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tuica fiarta:

Tuica  o punem in ibric, adaugam piperul boabe si zaharul si punem la foc mic sa dea in clocot . Dupa ce incepe sa fiarba eu o tin usor deasupra flacarii sa mai clocoteasca odata, ca sa prinda o culoare usor galbuie.

Se toarma in recipient de lut si se serveste cu pofta...pentru unii:)

TIPS-URI

1

focul trebuie sa fie mic,altfel riscati sa ia foc si astfel isi pierde toata taria

2

in caz ca ia fos, nu suflati in ea, ci acoperiti repede cu un capac, farfurioara...ce aveti la indemana,si focul se va stinge

Daca ti-a placut reteta noastra "Tuica fiarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Anett 1

18.11.2014, 22:00

N-am incercat niciodata, cred ca a venit timpul!

MotanLaOale 1

19.11.2014, 09:18

dantes 1

19.11.2014, 11:44

Cam putina ar trebui macar 1 litru

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]