Tulumba tatlisi

de ionela2682 in Dulciuri, 21 Mar 2012 | 11798 vizualizari

 

Un desert tatarasc din cate stiu eu cu un gust divin...

 

INGREDIENTE

  • 1 2/3 cana (400ml) apa
  • 45 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 1/2 cana faina
  • 3 oua
  • SIROP
  • 3 cani zahar
  • 2 cani apa
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tulumba tatlisi:

Se incepe cu prepararea siropului prin fierberea apei si zaharului pana capata consistenta si aspectul mierii de albine

-pe la 1/2 fierberii se adauga zeama de lamaie

-se lasa la racit

Aluatul:

-se incalzeste apa ,untul,sarea intr-o oala pe foc,cand incepe sa fiarba se da focul mai mic ,se adauga faina toata odata,se amesteca energic pana devine o compozitie omogena

-se ia de pe foc si se lasa la racorit

-dupa ce s-a racit se adauga ouale rand pe rand mixand bine dupa fiecare

-cu ajutorul unui pos formam bastonase de 5 pana la 10 cm  si se prajesc in baie de ulei

-se scot pe un servet pentru a absorbi o parte din ulei dupa care se scufunda in siropul rece

-se tin in sirop aproximativ 15-20 min

-se servesc reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tulumba tatlisi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tulumbe