Turnulet cu mere si violete

de ianculubita in Dulciuri, 19 Apr 2016 | 3126 vizualizari

 

Vin cu aceasta reteta super delicioasa, aromata dar si frumoasa! Eu am facut-o cu violete pentru ca mor dupa siropul de violete pe care-l aduc de fiecare data cand merg in Franta la copii; are un parfum incredibil dar reteta poate fi pregatita cu orice alta aroma si culoare!

 

INGREDIENTE

  • 2mere mari
  • 100g ciocolata alba
  • 100ml frisca lichida
  • 1lingura sirop de violete
  • 25g unt
  • cateva picaturi de colorant alimentar mov(rosu+albastru)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turnulet cu mere si violete:

In primul rand se pregateste un ganache din ciocolata topita,se adauga frisca, se amesteca pana se omogenizeaza complet apoi se lasa la frigider 30min sa se raceasca,cu o folie alimentara pusa direct pe crema

Merele curatate de coaja si casuta cu seminte,taiate rondele groase de 5-6mm,se prajesc in unt 2min pe ambele parti, apoi se scot pe o farfurie.

Crema racita,se pune intr-un vas,se mixeaza,se adauga siropul si colorant

Pe un platou sau farfurie individuala,se pune 1felie de mar, deasupra cu poshul cu un dui mai mic, se fac cateva rozete apoi se acopera cu alta felie si din nou rozete cu crema; se procedeaza asa cu maxim 6felii de mar iar pe ultima felie se face o rozeta mai mare, astfel acoperind gaura din mijloc.

Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turnulet cu mere si violete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu ciocolata si mascarpone