Turta dulce

de -Licurici- in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 4427 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 250g miere;
    • 100 g zahar brun;
    • 1 plic zahar vanilat;
    • 1 plic zahar vanilat cu scrtisoara;
    • 1 ou;
    • 25 ml esenta de rom;
    • 400g faina;
    • 2 lingurite amestec pentru turta tulce;
    • un pliculet praf de copt.
    Pentru glazura:
    • un albus;
    • 3 linguri zahar pudra;
    • 2 linguri lapte cald.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

  1. Intr-o cratita, am pus mierea si tot zaharul, le-am incalzit, apoi le-am pus intr-un castron.
  2. Am adaugat oul si romul si am mixat pana s-a facut spuma.
  3. Faina am amestecat-o cu praful de copt si amestecul de turta dulce, apoi am incorporat, putin cate putin, in compozitia spuma.
  4. Am framantat bine aluatul, apoi am format bilute, pe care le-am turtit putin.
  5. Am pus turta dulce intr-o tava cu foaie de copt si am bagat in cuptorul preincalzit pentru 15-20 min.
  6. Am pus lapte la fiert, din caream luat doua linguri pentru glazura, iar din restul am facut lapte cu cacao.
  7. Am batut albusul cu un praf de sare, nu foarte tare si am adaugat cate o lingura de zahar pudra, mixand continuu, apoi 2 linguri de lapte cald.
  8. Am tavalit turta dulce prin glazura, apoi le-am asezat pe platouri (se pot pune pe un gratar) si le-am bagat in frigider pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pentru Mos Nicolae