Turte

de Florin A in Dulciuri, 30 Dec 2015 | 9772 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 500 gr faina
  • un praf de sare
  • o cana cu apa calda

Pentru umplut:

  • 300 gr miez de nuca
  • zahar dupa gust
  • coaja rasa de lamaie si portocala

Esente pentru insiropat.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte:

Pentru foi se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen, elastic.

Se imparte in bucati egale din care se vor intinde foile.

Acestea se coc pe o tava de aragaz, la foc potrivit.

Dupa coacere, se inmoaie fiecare foaie de turta intr-un sirop pregatit din apa, zahar si esente (rom) dupa gust.

Se asaza (pe un platou) foaie peste foaie, intre acestea presarandu-se miez de nuca macinat amestecat cu zahar si optional, coaja rasa de lamaie si portocala.

Se procedeaza astfel pana la terminarea foilor.

Se acopera cu folie si se lasa la rece, o zi sau peste noapte, pentru insiroparea completa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte banatene