Turte banatene

de Lau in Dulciuri, 14 Noi 2014 | 6306 vizualizari

 

Multumesc Gaby pentru reteta,

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1ou
  • 1 lingura ulei pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte banatene:

Intr-un bol mai adanc adaugam faina,facem o gaura in mijloc adaugam laptele caldut,amestecat cu bicarbonatul,oul batut si cele 2 linguri ulei.

Framantam cca 10 min dupa care acoperim vasul si lasam la odihnit cca 10 min,

Intindem aluatul de cca 1 cm grosime pe masa infainata,ungem uniform cu o lingura ulei si impaturim aluatul.

Lasam departe cca5 min(l-am lasat 15min) dupa care intindem din nou o foaie de grosimea cca 5 mm.Taiem patrate pe care le vom praji in uleiul incalzit pe ambele parti.

Le servim cu dulceata sau simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte banatene" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

Lau 1

15.11.2014, 17:24

Rocsi 1

15.11.2014, 20:32

Bunatate de turte!

Lau 1

17.11.2014, 13:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare